Bijbelquiz Kampen

Op dinsdag 14 november wordt in Kampen de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. Presentator is dominee Albert Hakvoort uit Kampen.

De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond. ‘Spannend en ontspannend tegelijk’, zegt ds. Jan Bouma voorzitter van de Kamper NBG werkgroep . Spannend, omdat het een wedstrijd is, maar ook óntspannend, want de quiz bevat veel humor en interessante weetjes. ‘Of je nu een doorgewinterde bijbellezer bent, of iemand met niet zo veel bijbelkennis, de vragen zijn zo gemaakt dat iedereen plezier en uitdaging kan beleven aan de quiz’, aldus ds. Bouma.

Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: ‘Hervormers’. Uiteraard heeft dat te maken met het Reformatiejaar. Maarten Luther bracht met zijn bijbelvertaling in de volkstaal de Bijbel dicht bij mensen. En dat sluit dus precies aan bij de missie van het NBG. Overigens zijn de vragen in deze categorie wel echte bijbelvragen dus ook zonder kennis van de kerkgeschiedenis kun je die beantwoorden.’

Iedereen is welkom op dinsdag 14 november in de bovenzaal van het Ichthus College aan de Jan Lichthartstraat 1 te Kampen.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar en om 20.00 start de quiz.  Toegang is gratis. Wel wordt er aandacht besteed aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en worden de deelnemers aan de quiz uitgenodigd het werk van het bijbelgenootschap te steunen door lid te worden of een gift te geven.

U kunt zelf meedoen met de quiz, maar u kunt uiteraard ook als toeschouwer komen. Ook is het mogelijk om als team deel te nemen.

Aanmelden van een team kan tot 7 november per e-mail: nbgkampen@gmail.com. Individueel meespelen kan zonder aanmelding.

Contactpersoon: Arjan van der Weerd (secretaris werkgroep NBG Kampen) tel. 038-3336936