Hanzedagen 2017 Windstilte

Hanzedagen 2017: een groots internationaal evenement in Kampen, van 15 t/m 18 juni.

Als kerk willen we samen met de Nederlands Gereformeerde Kerk van Kampen deel uitmaken van dit evenement door “windstilte” te bieden, een rustpunt te zijn.

Als christenen hebben we de opdracht (en het verlangen) om alle mensen het goede nieuws van het Evangelie te vertellen. Dit kunnen we doen met woorden, maar ook door in de wereld te ‘zijn’. De Hanzedagen 2017 zijn een uitgelezen mogelijkheid om iets van Jezus’ liefde voor de mensen te laten zien.  We willen onze gaven ten dienste stellen van de wereld. We kunnen op die dagen onderdeel zijn van het grootse feest. We staan niet aan de rand, of hangen er een beetje bij. Nee, we staan in het midden. En daar zijn we als NGK en CGK Kampen gezamenlijk hard mee aan de slag gegaan.

Als je op de feestelijke Hanzedagen (15 t/m 18 juni) langs de Nieuwe Kerk loopt, zul je zien dat de deuren wagenwijd open staan. Met een klein terrasje aan de zijkant (linksbuiten), waar je kunt uitrusten, geven we aan dat je bij ons kan rusten. Er heerst in de Nieuwe Kerk  “windstilte”. Rechts, buiten de kerk, is een poppenkast; de Ark van Noach. Daar kunnen de kleinsten even uitrusten en luisteren naar een geweldig verhaal. Ouders zijn dan binnen welkom.

Als de bezoeker beslist om even bij ons uit te rusten, dan heet de gastvrouw/-heer de mensen welkom. Lopend het voorportaal in, ziet men foto’s van wat ons bezig houdt in beide gemeenten. Waarom we broers en zussen zijn in het “gezin” van Jezus. De bezoeker kan dan doorwandelen de kerk in en ze worden meegenomen in het kunstproject wat over “vissers van mensen” gaat. Ook hier zijn we hard mee bezig om dit te realiseren. En als men dan voor het schilderij staat, kan men plaats nemen op comfortabele stoelen en genieten van de stilte in de Nieuwe Kerk. De grootsheid van een kerkzaal geeft al rust en ruimte. En daar bieden we de mensen dan wat te drinken aan.

Mochten bezoekers behoefte hebben om hun hart te luchten of om gewoon een vraag te kunnen stellen, dan staan we er weer om te luisteren en mee te leven.  En bij het einde van het bezoek geven we ze ook nog een boodschap mee. Een foto van het schilderij met uitleg en boodschap. En dan gaat ieder weer zijns weegs. De gasten gaan weer het rumoer in van het feest. En wij zwaaien hun uit en hopen dat we al die dagen “vissers van mensen” mogen zijn.

En daar hebben we veel broers en zussen voor nodig. We zien uit naar jullie hulp bij dit grootse feest. En het kost niet veel tijd. Als je het hieronder genoemde adres opent, kun je zien welke gaven in kan zetten en in welk dagdeel. Daarnaast heb je dan genoeg tijd over om van het verdere feest mee te genieten.

Opgeven kan via deze link: https://goo.gl/forms/vpYFJMg49Tau4txb2

Hartelijke groet,